Породица ухапшеног Пантића: Дејан је жртва Приштине, није крив за оно што му се намеће

Предраг Пантић, син Дејана Пантића кога је косовска полиција ухапсила на Јарињу, а приштинске власти терете за организовање напада и постављање бомбе у канцеларијама изборне комисије у Северној Митровици, каже да је његов отац жртва те да постоје докази да он у тим тренуцима он није био у близини.

Предраг Пантић наводи да је његов отац Дејан критичног дана био у граду са пријатељима те да може да понуди 101  алиби али да то полиција и приштинске власти не желе да сагледају.  

„Он је био по граду, упутио се ка кући, зна се тачно траса његовог кретања,  адвокат је рекао то приликом његовог давања изјаве. Град је препун камера што значи да ово што тврдим може да се докаже, почев од тога када је било време детонације и  где је он био и пре тога и после тога. Он је био по граду у тренутку детонације. Био је на 700 метара до километар даље. Ту су људи с којима је био, причали су с њим то могу да потврде“, истиче Предраг. 

Син ухапшеног полицајца, због кога су Срби са севера Косова поставили барикаде, наводи да би његов отац много раније побегаа за ужу Србије да је којим случајем крив.

„Човек је прешао административни прелаз најнормалније зато што зна да нема ни једну мрљу, да ништа никоме није скривио нити шта згрешио, где ћете већи доказ од тога.  Они га нису ухапсили одмах већ два три сата по повратку на Јариње и то је апсурд који много говори о читавој ситуацији“, каже Пантић.

Сузана Пантић, фото: Ризница

Сузана Пантића супруга ухапшеног Дејана каже да не може да се помири са општужбама из Приштине да је њен супруг ратни злочинац.

„Ми смо једна поштена породица од свог рада смо школовали троје деце. Мој Дејан нема ни једну тачку ни мрљу, ни у каријери ни у животу. Питајте целу Митровицу за Дејана Пантића. Он је стари Митровчанин рођен овде, потиче из радничке породице. Да ли неко има лошу реч да каже за њега“, наводи супрута Сузана.

Косовска полиција ухапсила је пре пет дана  Дејана Пантића на административном прелазу Јариње. Терете га оргаизацију немира на Северу Косова и постављање експлозивне направе у канцеларије изборне комисије у Северној Митровици. Са групом полицајаца Пантић је 5. новембра ове године скинуо иниформу и иступио из службе косовске полиције.

(Ризница)

Повезани чланци

Back to top button