Porodice preuzele tela ubijenih Srba u Banjskoj (Video)

Članovi porodica trojice Srba, koje su pripadnici kosovskih specijalnih snaga ubili tokom sukoba u Banjskoj kod Zvečana, preuzli su njihova tela danas oko 15 časova, nakon što je u Institutu za sudsku medicinu u Prištini obavljena obdukcija.

 Obdukcioni nalazi, kako su novinarima potvrdili advokati porodica, biće poznati za najmanje dve nedelje.

Tela Stefana Nedeljkovića iz Zvečana, Igora Milenkovića i Bojana Mijailovaća iz Leposavića porodice su juče identifikovale. U pratnji advokata, nakon obavljene administrativne procedure i uručivanja potrvde o smrti, porodice su danas preuzele njihova tela.

U dvorištu Instituta za sudsku medicinu u Prištini bila su stacionirana dva policijskka vozila, ulaz je bio dozvoljen samo jednom članu porodice koji je u pratnji obezbeđenja ušao u zgradu inistutua radi potpisivanja potrebne dokumentacije.

Uz policijsku pratnju, tela ubijenih Srba, iz Prištine su oko 16 časova dovezena do Rudara kod Zvečana. Saharana Stefena Nedeljkovića iz Zvečan biće obaveljna u Vrnjačkoj Banji, Igora Milenkoivća na groblju u selu Graničane kod Leposavića i Bojana Mijalilovića na gradskom groblju u Leposaviću.

(Riznica)

Povezani članci

Back to top button