Порука УЧК српској деци у Угљару

Натписи УЧК који је скраћеница за Ослободилачку војску Косова освануо је на дечјем игралишту у  селу Угљаре код Косова Поља.

Канцеларија за Косово и Метохију, подсетивши да је прошле године извојила средстава за обнову игралишта, оцењује да је ово најстрашнији и најбесрамнији вид претње, који се не сме толерисати ни у једном цивилизованом друштву.

„Само кукавице и подлаци најгоре врсте урезују претеће политичке поруке на дечјем мобилијару, и овом приликом јасно и недвосмислено поручујемо да никоме неће бити дозвољено да угрожава безбедност деце на КиМ, било да су она српске или неке друге националности. Шовинистичка политика Аљбина Куртија почела је да одјекује и на дечјим игралиштима, и само онај ко се прави невешт може да негира директну везу између његове политике терора и претњи српској деци“, наводи се у саоптењу Канцеларије за КиМ.

Подсећа се дас Срби у Угљару годинама живе у негостољубивом окружењу те да управо однос према њима најбоље показује екстремне нетолерантности друштва које гради Аљбин Курти са својим идеолошким истомишљеницима.

„Ако неко мисли да су Срби у Угљару лака мета, нека размисли два пута, јер они нису ни сами ни беспомоћни и то би требало посебно да знају представници међународне заједнице, који сносе пуну одговорност за веома крхко стање на терену“, наводи се у саопштењу Канцеларије за КиМ.

Пре само неколико дана у близини школе у Угљару пуцано је у присуству деце.

Повезани чланци

Back to top button