Poruka UČK srpskoj deci u Ugljaru

Natpisi UČK koji je skraćenica za Oslobodilačku vojsku Kosova osvanuo je na dečjem igralištu u  selu Ugljare kod Kosova Polja.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju, podsetivši da je prošle godine izvojila sredstava za obnovu igrališta, ocenjuje da je ovo najstrašniji i najbesramniji vid pretnje, koji se ne sme tolerisati ni u jednom civilizovanom društvu.

„Samo kukavice i podlaci najgore vrste urezuju preteće političke poruke na dečjem mobilijaru, i ovom prilikom jasno i nedvosmisleno poručujemo da nikome neće biti dozvoljeno da ugrožava bezbednost dece na KiM, bilo da su ona srpske ili neke druge nacionalnosti. Šovinistička politika Aljbina Kurtija počela je da odjekuje i na dečjim igralištima, i samo onaj ko se pravi nevešt može da negira direktnu vezu između njegove politike terora i pretnji srpskoj deci“, navodi se u saoptenju Kancelarije za KiM.

Podseća se das Srbi u Ugljaru godinama žive u negostoljubivom okruženju te da upravo odnos prema njima najbolje pokazuje ekstremne netolerantnosti društva koje gradi Aljbin Kurti sa svojim ideološkim istomišljenicima.

„Ako neko misli da su Srbi u Ugljaru laka meta, neka razmisli dva puta, jer oni nisu ni sami ni bespomoćni i to bi trebalo posebno da znaju predstavnici međunarodne zajednice, koji snose punu odgovornost za veoma krhko stanje na terenu“, navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.

Pre samo nekoliko dana u blizini škole u Ugljaru pucano je u prisustvu dece.

Povezani članci

Back to top button