Посланици и данас о извештају Владе о преговорима са Приштином

Посланици Скупштине Србије у 11 часова настављају посебну седницу посвећену Косову и Метохији, на чијем дневном реду је Владин Извештај о преговoрима са Приштином.

На дневном реду посебне седнице Скупштине Србије је Владин „Извештај о преговарачком процесу са институцијама привремене самоуправе у Приштини, од 1. септембра 2022. до 15. јануара 2023“.

Представљајући Извештај, председник Александар Вучић јуче је рекао да је циљ отворени разговор о најтежим стварима с којима се суочавамо, а не пребацивање одговорности.

Вучић је изнео и план од десет тачака о политици Србије у наредном периоду. Говорио је и о тзв. француско-немачкој иницијативи, а као посебно тешку истакао тачку 4 и то други став, у којем се наводи да се „Србија неће противити чланству Косова у било којој међународној организацији“.

Шефови посланичких група владајуће већине и опозиције изнели су јуче своје ставове.

Жучна расправа народних посланика се у једном тренутку претворила у инцидент, када је дошло до кошкања посланика власти и опозиције.

Неколико десетина грађана протестовало је испред Скупштине Србије захтевајући да парламент не подржи потписивање француско-немачког споразума, нити било којег другог који би на било какав начин представљао признање самопроглашене независности Косова или му омогућио чланство у УН.

(РТС)

Повезани чланци

Back to top button