После паузе поново ради ПУ „Колибри“ из Партеша, рад са децом редукован

Са ублажавањем мера заштите које су уведене због пандемије коронавируса поново је почела са радом Предшколска установа „Колибри“ из Партеша код Гњилана, али како се наглашава, боравак деце је смањен на полудневном нивоу.

У Предшколској Установи „Колибри“ у Партешу борави тридесет малишана. Са радом су, после тромесечне паузе због Ковида-19, почели недавно и то у периоду од 9 – 14. часова.

„ У овој установи радимо са 30 малишана у две старосне групе, а рад са њима смо свели на полудневни боравак пратећи попуштање мера које су уведене због пандемије коронавируса“, рекао је за Ризницу директор ове установе Владан Максимовић.

У матичном вртићу који је 2011. године саграђен у селу Коретиште, надомак Гњилана, васпитачи раде са три старосне групе деце, а тамо је за целодневни боравак уписано шездесеторо малишана.  

Предшколска установа у Партешу је почела са радом у јануара ове године, али су запослени због Ковида-19 три месеца били примерени да обуставе рад.

„Надамо се да ће у септембру све бити како треба. Наш план је да кренемо са радом пуним капацитетом. Покренемо кухињу, која је као што видите адекватно опремљена. На конкурс нам се јавила особа која у потпуности испуњава све критеријуме, тако да очекујем успешан почетак“, наглашава директор Максимовић.

Истиче да због већег броја деце узраста од годину до две године, родитељи захтевају увођење и старије јаслене групе, али да се чека одлука о конкурсу како би у радни однос могли да буду примљене медицинске сестре-васпитачи за рад са овом групом деце.  

Вртић у Партешу је леп опремљен, функционалан објекат са довољно простора за сваку активност.  

„Ја данас са поносом могу да кажем да смо недавно у селу Горње Кусце код Гњилана положили камен-темељац за отварање још једног истуреног одељења обданишта. Очекујем да до краја године са локаном самоуправом урадимо пројектну документацију и уз помоћ Владе Републике Србије и Канцеларије за Косово и Метохију кренемо у изградњу“, каже Максимовић.

 

Изградњом вртића у Горњем Кусцу, као и у селу Пасјане, што је, како сазнајемо, такође у плану, комплетна мрежа Предшколске установе „Колибри“ из Коретиша биће у потпуности покривена.

Пише: Иван Миљковић

Повезани чланци

Back to top button