Предраг Миљковић: Обреновићу продужен притвор за још два месеца

Душану Обреновићу, ухапшеном 29. маја у Звечану, продужен је притвор за још два месеца, потврдио је његов адвокат Предраг Миљковић.

Миљковић је за Косово онлајн рекао да је путем мејла примио решење Специјалног суда у Приштини да се Обреновићу продужава мера притвора до 27. децембра ове године.

„Ово ће бити четврто продужење притвора. Сматрамо да је суд до сада требало да уважи наше жалбене наводе и наше одговоре на захтеве Тужилаштва и Обреновићу одобрити меру јемства или неку другу блажу меру“, рекао је Миљковић.

Адвокат је рекао да је његов брањеник Душан Обреновић, који се већ пет месеци налази у притвору, саслушан у Тужилаштву 20. октобра.

„Он је дао исказ и сматрам да би се тиме требало испунити услови за његово пуштање, да се брани са слободе. Ми смо данас предали жалбу Апелационом суду у Приштини, и очекујемо да ће они имати више разумевања“, поручио је Миљковић.

Обреновић је ухапшен пре избијања нереда у Звечану 29. маја, а ухапшен је под оптужбом за напад на припаднике Кфора и Косовске полиције. 

Он је током задржавања у полицији брутално претучен од стране припадника Косовске полиције, а након одређивања притвора, пребачен је у затвор у Подујеву где се и сада налази.

Официр за везу Београда и Приштине Дејан Павићевић изјавио је раније да су Обреновић и Петровић приведени без обзира на то што постоје докази да нису ни на који начин учествовали у нередима 29. маја у Звечану, јер их је Кфор одвео 20 минута пре него што је све почело.

Радош Петровић је пуштен 23. јуна да се брани са слободе.

(Косово онлајн)

Повезани чланци

Back to top button