Predrag Miljković: Obrenoviću produžen pritvor za još dva meseca

Dušanu Obrenoviću, uhapšenom 29. maja u Zvečanu, produžen je pritvor za još dva meseca, potvrdio je njegov advokat Predrag Miljković.

Miljković je za Kosovo onlajn rekao da je putem mejla primio rešenje Specijalnog suda u Prištini da se Obrenoviću produžava mera pritvora do 27. decembra ove godine.

„Ovo će biti četvrto produženje pritvora. Smatramo da je sud do sada trebalo da uvaži naše žalbene navode i naše odgovore na zahteve Tužilaštva i Obrenoviću odobriti meru jemstva ili neku drugu blažu meru“, rekao je Miljković.

Advokat je rekao da je njegov branjenik Dušan Obrenović, koji se već pet meseci nalazi u pritvoru, saslušan u Tužilaštvu 20. oktobra.

„On je dao iskaz i smatram da bi se time trebalo ispuniti uslovi za njegovo puštanje, da se brani sa slobode. Mi smo danas predali žalbu Apelacionom sudu u Prištini, i očekujemo da će oni imati više razumevanja“, poručio je Miljković.

Obrenović je uhapšen pre izbijanja nereda u Zvečanu 29. maja, a uhapšen je pod optužbom za napad na pripadnike Kfora i Kosovske policije. 

On je tokom zadržavanja u policiji brutalno pretučen od strane pripadnika Kosovske policije, a nakon određivanja pritvora, prebačen je u zatvor u Podujevu gde se i sada nalazi.

Oficir za vezu Beograda i Prištine Dejan Pavićević izjavio je ranije da su Obrenović i Petrović privedeni bez obzira na to što postoje dokazi da nisu ni na koji način učestvovali u neredima 29. maja u Zvečanu, jer ih je Kfor odveo 20 minuta pre nego što je sve počelo.

Radoš Petrović je pušten 23. juna da se brani sa slobode.

(Kosovo onlajn)

Povezani članci

Back to top button