Предшколци у Бабином Мосту добили простор за учење, игру и дружење  

У Бабином Мосту код Обилића отворено је одељење Предшколске установе „Косовски божури“  у коме ће боравити 30 малишана узраста до пет година, саопштила је Канцеларија за Косово и Метохију која је обезбедила средства за опремање објекта.   

За опремање простора ове установе и набавку дидактичког материјала – комплетан инвентар, едукативни материјал, играчке, пројектор платно и друге намене издвојена су средства у износу од око 700.000 динара, како би деца које бораве у овом вртићу имала пријатније и адекватије услове за боравак, игру, али и припрему за школу.

Помоћница директора Канцеларије за КиМ, Светлана Миладинов каже да је ово значајна подршка одрастању наших најмлађих, посебно оних који живе јужно од Ибра.

„Канцеларија за КиМ континуирано подржава и реализује пројекте који утичу на побољшање квалитета живота нашег народа на Косову и Метохију, а посебно су нам значајни пројекти подршке за наше најмлађе. Издвојено одељење Предшколске установе у Бабином Мосту је уређено по свим стандардима и не заостаје за најсавременијим установама овог типа у било ком делу наше земље. Изузетно нам је важно да наша деца на КиМ буду добро припремљена за ђачке дане, али исто тако да се кроз боравак у вртићу социјализују, развијају осећај припадности, заједништва и солидарности са својим вршњацима. Снажан нам је мотив да радимо и градимо темеље срећног детињства нашим најмлађима и у наредном периоду“ навела је Миладинов.

Повезани чланци

Back to top button