Представници Министарства за повратак и заједнице обишли станаре објеката коме прети рушење

Министарство за заједнице и повратак саопштава да су његови представници данас обишли породице у Приштини којима се прети исељењем због изградње паркинг гараже у овом делу града.

Павиљон „Е“ се налази у непосредној близини Радија и Народне библиотеке у Приштини где по урбанистичком плану треба да се изгради велики паркинг и пословни простор због чега станари овог објекта морају да буду исељени.  

Лепосава Јовановић (87) каже да ту станује више од 47 године и да одатле нема где.

„Овде живимо од 1973. године у становима које нам је доделиo Студентски центар Универзитета у Приштини и општина Приштина на трајно коришћење“, прича Стојановићева, показујући документацију која то и доказује.

Каже да она и њене комшије неће без трајног решења напустити овај стамбени простор.

Времешна Лепосава у поменутом објекту живи са још 14 комшијских породица међу којима има и Албанаца. Тврди да сви заједно представљају једну сложну породицу.

Сами Кика, председник станара Павиљона „Е“ замолио је Министарство за заједнице и повратак и министра Јевтића да се лично заложе за решавање њиховог проблема јер им већ 1. децембра прети принудно исељавање.

Сарадници министра Јевтића данас су обавестили забринуте станаре да ће министарство, у складу са својим мандатом, размотрити све могућности изналажења најповољнијег решења и у том смислу очекују подршку градских власти.

Повезани чланци

Back to top button