Predstavnici Ministarstva za povratak i zajednice obišli stanare objekata kome preti rušenje

Ministarstvo za zajednice i povratak saopštava da su njegovi predstavnici danas obišli porodice u Prištini kojima se preti iseljenjem zbog izgradnje parking garaže u ovom delu grada.

Paviljon „E“ se nalazi u neposrednoj blizini Radija i Narodne biblioteke u Prištini gde po urbanističkom planu treba da se izgradi veliki parking i poslovni prostor zbog čega stanari ovog objekta moraju da budu iseljeni.  

Leposava Jovanović (87) kaže da tu stanuje više od 47 godine i da odatle nema gde.

„Ovde živimo od 1973. godine u stanovima koje nam je dodelio Studentski centar Univerziteta u Prištini i opština Priština na trajno korišćenje“, priča Stojanovićeva, pokazujući dokumentaciju koja to i dokazuje.

Kaže da ona i njene komšije neće bez trajnog rešenja napustiti ovaj stambeni prostor.

Vremešna Leposava u pomenutom objektu živi sa još 14 komšijskih porodica među kojima ima i Albanaca. Tvrdi da svi zajedno predstavljaju jednu složnu porodicu.

Sami Kika, predsednik stanara Paviljona „E“ zamolio je Ministarstvo za zajednice i povratak i ministra Jevtića da se lično založe za rešavanje njihovog problema jer im već 1. decembra preti prinudno iseljavanje.

Saradnici ministra Jevtića danas su obavestili zabrinute stanare da će ministarstvo, u skladu sa svojim mandatom, razmotriti sve mogućnosti iznalaženja najpovoljnijeg rešenja i u tom smislu očekuju podršku gradskih vlasti.

Povezani članci

Back to top button