Рама у Бриселу: Не постоје докази да је било трговине органима, бачена љага на Косово и ОВК

Премијер Албаније Еди Рама, након што су званично отворени преговори за чланство Албаније у Европску унију, изјавио је у Бриселу да је Специјални суд настао на основу извештаја „пуног рупа“.

Рама је устврдио да су бивше вође такозване Ослободилачке војске Косова „неправедно затворене“ под оптужбом за ратне злочине и трговину људским органима, јавља Газета Еxпрес.

Албански премијер је изнео тврдње да из истрага нема доказа о трговини органима од стране челника ОВК, а да би Савет Европе требало да се извирни.

„Не износим оптужбе без чињеница. Зато никада нисам рекао да је тим системом манипулисала Русија. Не бих рекао, јер данас не знам да ли је Русија била део ове игре или не. Али причу о трговини органима је покренула Русија, а не било ко други, и руска портпаролка. Дакле, оно што сам рекао и што могу поново да кажем је да – гледајуц́и ове наводе – нема, нула чињеница или чак сумњи о трговини органима… Чак је истрага за истрагом рађена на Косову и у Албанији независно од било каквог утицаја“, рекао је Рама, преноси Газета Еxпрес.

„Нула одсто трговине људским органима. Желимо да кажемо свету да је ово била маскарада“, нагласио је Рама, наводећи да је „бачено блато“ на Косово као на „независну државу“.

Тврди да не постоје докази о истрагама да се радило о трговини људским органима од стране руководства  (ОВК) која је, како каже,  била жртва напада.

„Нико не треба да покушава да то објасни на другачији начин. Ово је отприлике страница срама Савета Европе и Саве Европе би требало да нађе храбрости да изађе и каже – извињавамо се“, речи су председника албанске владе.

(извор: Газета експрес)

Повезани чланци

Back to top button