Рашић: Што пре решити случај туче у Лапљем Селу – Марковић туча нема никаву политичку позадину

Председник ПДС-а и бивши министар у Влади Косова Ненад Рашић изјавио је да од полиције и тужилаштва очекује да што пре реше случај јучерашње групне туче испред школе у Лапљем Селу у којој је теже повређен његов син Никола.

На данашњој конференцији за медије Рашић је устврдио да сумња да су политичари својим неодговорним изјавама распиривали оно што се догодило.

Описујући јучерашњу тучу две групе српских младића у непосредној близини школе у Лапљем Селу Рашић каже да је његов син Никола, заједно са својим друговима био нападнут од стране друге групе која је насрнула на њих не само рукама већ и металним предметима.
„Мој син је нападнут боксером имао је и обилно крварење. Тужилац је повреде навео као тешке телесне повреде јер је них дошло са намером. Тиме је започета истрага која треба да буде објективно и свако ко је то урадио или на били који начин био кривац треба да одговара“, рекао је Рашић.

Понављајући више пута да не жели да ни на који начин прејудицира истрагу, која је у току, Рашић је рекао да је после туче приведено више младића, од којих неки исхитрено, јер су покушавали да раздвоје оне који су се тукли. Додаје да је туча била унапред испланирана, а као доказ је показао одштампане делове претећих порука које су његовом сину стигле на телефон.

„Постојали су планови да мој син буде нападнут. Напољу испред школе било је момака који су пре три – четири године завршили средњу школу, а многи од њих су били наоружани боксерима, чекићима и ножевима, ово говорим на основу изјава сведока“, рекао је Рашић.

Устврдио је да је јучерашњи догађај само последица онога шта су политичари својим непримереним изјавама учинили етикетирајући људе који нису истомишљеници, доводећи тиме у опасност читаве породице.

„Желео бих да апелујем на политичаре да се уздрже од етикетирања јер то може имати дубоке последице, не само због мог сина, већ и због свих синова и кћери. Ничија деца не требају бити мета уколико се неко бави политиком“, рекао је Рашић.

Неартикулисане изјаве политичара, утицале су да систем вредности у српској заједници постане тотално поремећен.
„Младима се нуде погрешни узори, односно, најнеузорнији постају узор омладини, што доводи до система вредности какав данас постоји“, закључио је Рашић.

Миодраг Марковић: Туча није требала да се догоди и она нема везе са политиком

Миодраг Марковић из Чаглавице, отац седамнаестогодишњег Илије, ученика трећег разреда Економско – трговачке школе, који је учествовао у тучи између две групе српских младића, каже да се његов син још увек налази у болници у Грачаници због задобијених повреда.


„Илија је задобио повреде ребара али и носа, жали се на мучнину у стомаку, крварење из носа и хематом. Чекамо да се ураде још нека снимања и још неке резултате лекарских испитивања који би данас требало да буду готови“, рекао је Миодраг Марковић.

Отац дечака који је такође учествовао у јучерашњој тучи две групе младића у Лапљем Селу од којих се у једној налазио син лидера ПДС-а Ненада Рашића каже да је туча између деце била унапред уговорена, да није требало да се догоди, али да у позадини свега нема никакве политике.

„То је била уговорена туча између те деце. До тога наравно није требало да дође и сви смо ту заказали и ми као родитељи и институције и сви остали. Али нажалост, до тога је дошло.

Повређени су људи, повређена су деца и на једној и на другој страни, жалосно је што је до тога дошло, а што се тиче политичке конотације, то апсолутно нема никакве везе са политиком. Ја не могу да утичем на то шта сада политичари изјављују. Као родитељ чије је дете задобило повреде у тучи разумем сваког родитеља који је доживео исто, али опет напомињем да читава ствар нема апсолутно никакве везе са политиком“, рекао је Марковић.

На питање како коментарише то што је Рашић на данашњој конференцији за новинаре као доказ изнео фотографије из мобилног телефона са претећим порукама које је Илија Марковић упутио његовом сину, Миодраг каже да су исте поруке стизале и Илији и да преко друштвене мреже инстаграм још увек стижу претеће поруке на енглеском језику, показујући телефон као доказ.

У тучи две групе средњошколаца, међу којима је било и старијих младића, тешке повреде у пределу главе задобио је син бившег министра у Влади Косова и лидера ПДС-а Ненада Рашића.
После туче полиција је привела осам младића којима је одређен притвор од 48 сати.

И. Миљковић

Повезани чланци

Back to top button