Редитељ и екипа документарног филма „Црна Гора: Подељена земља“ приведени па пуштени на слободу

Српски режисер Борис Малагурски је саопштио да је МУП Црне Горе првог дана снимања документарног филма „Црна Гора: Подељена земља“ комплетну филмску екипу привео у „Центар за безбједност“ у Подгорици одакле су их после четворочасовног саслушања пустили на слободу.

„Испитивали су имамо ли „дозволу“ да снимамо филм о Црној Гори и да боравимо у тој земљи. Сматрам ово последњим трзајем одлазећег режима Мила Ђукановића“, навео је Малагурски.

РЕЖИРЕСЕ И ДАЉЕ ДОБИЈА ПРЕТЊЕ

Осврћући се на писање појединих београдским медија, да српски режисер после хапшења и саслушања провоцира „Милову полицију“ тако што је раширио стару црногорску заставу на Цетињу, Борис Малагурски се данас огласио посредством друштвених мрежа.  

 „Зар је ово вест? А није вест да сам јуче цео дан добијао претње насиљем, смрћу, претили су мојој породици, да ће ми ломити руке и ноге, откинути главу, итд. само зато што сам истакао стару заставу Црне Горе. Схватате ли какву колективну психозу је створио одлазећи режим Мила Ђукановића? Људи се плаше сопствене историјске заставе, а онај коме је прошлост непријатељ, заратио је са будућношћу. Српски народ жели мир, истинска Црна Гора жели мир, сви нормални грађани желе мир. Филм “Црна Гора: Подељена земља” покушаће да помири прошлост са будућношћу, али историјска истина је само једна“, написао је Малагурски

Познати српски режисер додаје да је његов тим  вредно наставио са снимањем филма и након пуштања на слободу.

„Снимање смо наставили на неколико локација широм Црне Горе, укључујући Подгорицу, Бар и Цетиње. Следећих месец дана намеравамо да снимамо на локацијама широм Црне Горе и Србије, а након тога започињемо процес монтаже“.

Како је нагласио, план је да филм буде готов око Нове године.

Повезани чланци

Back to top button