Reditelj i ekipa dokumentarnog filma „Crna Gora: Podeljena zemlja“ privedeni pa pušteni na slobodu

Srpski režiser Boris Malagurski je saopštio da je MUP Crne Gore prvog dana snimanja dokumentarnog filma „Crna Gora: Podeljena zemlja“ kompletnu filmsku ekipu priveo u „Centar za bezbjednost“ u Podgorici odakle su ih posle četvoročasovnog saslušanja pustili na slobodu.

„Ispitivali su imamo li „dozvolu“ da snimamo film o Crnoj Gori i da boravimo u toj zemlji. Smatram ovo poslednjim trzajem odlazećeg režima Mila Đukanovića“, naveo je Malagurski.

REŽIRESE I DALJE DOBIJA PRETNJE

Osvrćući se na pisanje pojedinih beogradskim medija, da srpski režiser posle hapšenja i saslušanja provocira „Milovu policiju“ tako što je raširio staru crnogorsku zastavu na Cetinju, Boris Malagurski se danas oglasio posredstvom društvenih mreža.  

 „Zar je ovo vest? A nije vest da sam juče ceo dan dobijao pretnje nasiljem, smrću, pretili su mojoj porodici, da će mi lomiti ruke i noge, otkinuti glavu, itd. samo zato što sam istakao staru zastavu Crne Gore. Shvatate li kakvu kolektivnu psihozu je stvorio odlazeći režim Mila Đukanovića? Ljudi se plaše sopstvene istorijske zastave, a onaj kome je prošlost neprijatelj, zaratio je sa budućnošću. Srpski narod želi mir, istinska Crna Gora želi mir, svi normalni građani žele mir. Film “Crna Gora: Podeljena zemlja” pokušaće da pomiri prošlost sa budućnošću, ali istorijska istina je samo jedna“, napisao je Malagurski

Poznati srpski režiser dodaje da je njegov tim  vredno nastavio sa snimanjem filma i nakon puštanja na slobodu.

„Snimanje smo nastavili na nekoliko lokacija širom Crne Gore, uključujući Podgoricu, Bar i Cetinje. Sledećih mesec dana nameravamo da snimamo na lokacijama širom Crne Gore i Srbije, a nakon toga započinjemo proces montaže“.

Kako je naglasio, plan je da film bude gotov oko Nove godine.

Povezani članci

Back to top button