Росу упала у зграду општине Грачаница, Вучић на РТС-у: Јурили су вола на ражњу

Више наоружаних припадника специјалне јединице полиције упало је вечерас око 19 часова у зграду општине у Грачаница како би проверили да ли се у њој прославља Православна Нова година.

Специјалци су се са више возила довезли испред самог улаза у општинску зграде и потом наоружани дугим цевима упали унутра.

Претходно је у свим локалним медијима најављен дочек Православне Нове године уз музику и печеног бика у центру Грачанице за шта су локалне власти добиле и званичну дозволу од надлежних институција у Приштини.  Организатори су такође најавили да ће прослава бити организовано уз поштовање епидемиолошких мера, те да ће инспекцијски органи вршити контролу на терену.

Како је РТС потврдио општински званичник, специјалцима је било сумњиво то што је у општинској зграду упаљено светло у многим просторијама. У тим канцеларијама су се наиме обављале припреме уочи најављеног сутрашњег дочека Нове године. 

Председник Србије Александар Вучић гостујући вечерас на РТС-у потврдио је да је 20 специјалаца косовске полиције упало у зграду општине Грачаница.

Специјалци су очекивали да тамо затекну неки састанак, а „јурили су вола на ражњу који је требало да се пече сутра за прославу српске Нове године“, рекао је Вучић.

„Нису ухапсили вола на ражњу и ова акција им је пропала. Ја им поручујем да поштују оно што је потписано. Ово само говори да када неко губи политичку снагу да је спреман и на овакве потезе. Много опасније је то што спремају за референдум да не дозволе Србима да гласају. То ће изазвати далекоснажне последице. Моја порука је да поштују Бриселски споразум, порука међународној заједници да своје чедо обавесте да морају да поштују споразуме“, рекао је Вучић.

(извор: РТС)

Повезани чланци

Back to top button