Русија жели да вакцину против короне производи са Србијом, Републиком Српском и Црном Гором

Прву вакцину против коронавируса Русија жели да производи заједно са Србијом, Републиком Српском и Црном Гором, рекла је Наталија Шатилина, заступник руске компаније „Смарт тех“, преноси портал Балканист.

 „Русија жели да помогне, као што је урадила у првом таласу пандемије, дезинфиковала болнице, целе градове, слала лекарске тимове. Тако и прву вакцину против корона вируса жели да производи заједнички са Србијом. Ово што компанија нуди Србији већ се одвија у другим и већим земљама од Србије. Заједничка лабораторијска испитивања тренутно се обављају у Белорусији, Казахстану, Индији, Венецуели и Уједињеним Арапским Емиратима“, рекла је Шатилина. 

Додала је да је предлог о сарадњи већ представила надлежнима у Србији. 

„Обавештено је Министарство здравља, контактирали су ме из кабинета министра да ми кажу да су примили предлог. Чекам одговор. Знам да је за то потребно време“, каже Шатилина и додаје да су преговори са Србијом приоритет али да су и Република Српска и Црна Гора обавештени да овај предлог сарадње са Русијом постоји. 

Шатилина је навела да су стручњаци из Русије сигурни да у Србији постоје фармацеутске компаније које могу да одговоре на овај изазов. 


Извор
Балканист

Повезани чланци

Back to top button