Сарацин поново у Приштини, Курти захтева санкције за Србију

Премијер привремених институција у Приштини Аљбин Курти разговарао је данас са специјалним представником Немачке за Западни Балкан Мануелом Сарацином о безбедносној ситуацији на Косову и Метохији.

Како је саопштено из кабинета премијера привремених институција у Приштини, Курти је на састанку казао да су „након терористичког напада 24. септембра, у организацији и подршци званичног Београда, настављена дестабилизујућа дејства Србије дуж граничне линије са Косовом„.

Навео је још и да докази прикупљени током истрага спроведених „након кривичног и терористичког напада“ доказују директну умешаност државних институција Србије у тај, како каже, „акт агресије на Косово“.

Указао је да Србија треба  за то да буде санкционисана.

„Након неуспешног оружаног напада са паравојним формацијама на челу са Миланом Радоичићем, поход и размештање српских војних трупа дуж границе са Косовом био је следећи корак институција Србије да угрозе територијални интегритет наше земље и подрже могућу војну агресију на Републику Косово„, казао је Курти, наводи се у саопштењу његовог кабинета.

С друге стране, додао је да је полиција, кроз „вршење својих уставних и законских овлашћења, остаје ангажована и посвећена гарантовању безбедности за све грађане у општинама на северу и сарадњи са међународним партнерима и савезницима“.

Курти је захвалио изасланику Сарацину на континуираној и интензивној посвећености.

Повезани чланци

Back to top button