Саслушање сведока одложило за 16. фебруар, породица Траковић протестовала испред Специјалног тужилаштва

Специјално тужилаштво у Приштини је за 16. фебруар одложило саслушање сведока у поступку који се води против бившег косовског полицајца Слађана Траковића кога косовске власти терети за наводни ратни злочин.   Саслушање сведока требало је да се одржи данас преподне, а испред зграде Тужилаштва у Приштини протестовала је породица ухапшеног Србина.

Породица бившег косовског полацајца захтева да му се омогући одбрана са слободе и адекватно лечење. Слађан Трајковић болује од дијабетеса и неопходно је да на време узима терапију каже њенова сурпуга Сузана.

Сузана Трајковић, фото: Ризница

„Предлажемо да се пребаци у КБЦ у Косовској Митровици јер му је стање алармантно погоршано због услова у којима се налази и због неадекватног лечења јер је 11 дана био без терапије“, рекла је Сузана.  

 Саслушање сведока које је пред специјалним тужилаштвом требало да се одржи данас али и осмог и деветог фебруара одложено је за недељу дана потврдђено ја адвокату Дејану Васићу.

Адвока Дејан Васић, фото: Ризница

„До сада нама није дозвољено да учествујемо у истражним радњама на тај начин смо ускаћени за елементарна права на одбрану која Слађана следују по косовском Закону о кривичном поступку. Покушаћемо и апеловаћемо да се његова даља одбрана одвија из кућног притвора, за то постоје услови и то не би била мера која је изузетак већ правило за оне од осумњичених који своје пребивалиште имају на територији Косова и који ту живе са својим породицама“, каже Васић.

Фото: Ризница

Васић наводи да Одбрана у фази истраге у јавност неће износити податке из истражног поступка и радњи које буде спровела. Супруга ухапшеног Трајковића каже да је Слађан прошао све провере 2013. године пре него је инергирсан у косовску плицију. Пита због чега се терети за ратни злочин после девет година када је заједно са свим српским полицајцима са севера одлучио да напусти полицијску службу.

Слађан Траковић је ухапшен средином децембра Косовској Миторовици, а Основни суд у Приштини му је прошлог месеца продужио меру притвора за још  два месеца. 

И.М.

Повезани чланци

Back to top button