Седми дан барикада: Хапшење још једног Србина са севера

Седми је дан барикада које су Срби са севера Косова поставили у Рудару код Звечана,  Лешку и Ибарској Слатини у општини Лепосавић.

Вест о још једном хапшењу бившег косовског полицајца Слађана Трајковића узнемирла је овдашње Србе. Трајковић је како нам је потврдила његова супруга Сузана синоћ око 18 часова изашао у куповину, а вест да је ухапшен она је сазнала тек око 22 часа.

Фото: Ризница

Супруга је забирнута за здравље Слађана Трајковић будући да је дијабетичар и да има болесну јетру. Наглашава да су полицајци у регионалној станици у јужном делу Митровице према њој били јако нељубазни када им се обратила и интересовала се шта се догодило са њеним мужем. На крају су јој ипак рекли да је Слађан ухапшен јер је осимњичен за ратни злочин.

Још једно хапшење Србина на северу изазваће реаговања његових суграђана и сународника јер је   управо захтев био повлачење специјалних јединица косовске полилције са Севера и ослобађање раније ухапшених Дејана Пантића и Миљана Аџића.

У Северној Митровици је мирно, патроле КФОР-а  и Еулекса повремено патролирају градом али и обилазе барикаде у Рудару код Звечана.  

(Ризница)

Повезани чланци

Back to top button