Sedmi dan barikada: Hapšenje još jednog Srbina sa severa

Sedmi je dan barikada koje su Srbi sa severa Kosova postavili u Rudaru kod Zvečana,  Lešku i Ibarskoj Slatini u opštini Leposavić.

Vest o još jednom hapšenju bivšeg kosovskog policajca Slađana Trajkovića uznemirla je ovdašnje Srbe. Trajković je kako nam je potvrdila njegova supruga Suzana sinoć oko 18 časova izašao u kupovinu, a vest da je uhapšen ona je saznala tek oko 22 časa.

Foto: Riznica

Supruga je zabirnuta za zdravlje Slađana Trajković budući da je dijabetičar i da ima bolesnu jetru. Naglašava da su policajci u regionalnoj stanici u južnom delu Mitrovice prema njoj bili jako neljubazni kada im se obratila i interesovala se šta se dogodilo sa njenim mužem. Na kraju su joj ipak rekli da je Slađan uhapšen jer je osimnjičen za ratni zločin.

Još jedno hapšenje Srbina na severu izazvaće reagovanja njegovih sugrađana i sunarodnika jer je   upravo zahtev bio povlačenje specijalnih jedinica kosovske polilcije sa Severa i oslobađanje ranije uhapšenih Dejana Pantića i Miljana Adžića.

U Severnoj Mitrovici je mirno, patrole KFOR-a  i Euleksa povremeno patroliraju gradom ali i obilaze barikade u Rudaru kod Zvečana.  

(Riznica)

Povezani članci

Back to top button