Слађана Марковић Стојановић у Грачаници: Уколико има воље има и начина!

Домови здравља Липљан, Косово Поље и Приштина, као помоћ Владе Републике Србије и Канцеларије за КиМ, добиће нова санитетска возила, најавила је данас у Грачаници помоћница директора Канцеларије за КиМ за здравство и социјалну заштиту Слађана Марковић Стојановић.

Mарковић Стојановић састала се данас пре подне са директорима пет здравствених установа на централном Косову, са којим је разговарала о проблемима и могућностима унапређења здравствене заштите.

Са директором КБЦ Приштина – Грачаница и директорима Домова здравља Обилић, Приштина, Липљан и Грачаница, службеница Канцеларије за КиМ сумирала је резултате заштите поводом коронавируса и интересовала се за предлоге унапређења здравствене заштите на овом подручју.

„Интерес локалне средине и интерес Владе Републике Србије јесте да сваки грађанин добије адекватну и правовремену здравствену заштиту. Очекујем да ће здравствене установе и запослени преузети сву своју одговорност у смислу заштите здравља становништава“, рекла је Марковић Стојановић.

Нагласила је да је са директором КБЦ Приштина – Грачаница и локалним представницима власти разговарала о изградњи објекта нове болнице за коју је, како је рекла, у припреми израда пројектне документације.

„Више неће бити малих болница на више локација, које личе на некакве мале приручне ратне болнице, већ један озбиљан клинички центар какав ово подручје заслужује. Дом здравља у Косову Пољу неће више имати изнајмљену зграду, која је неприлагођена него ће у склопу вишенаменске зграде имати свој Дом здравља“, рекла је Марковић Стојановић.  

Нагласила је да је сваки проблем решив, јер уколико има воље има и начина.

Марковић Стојановић је посету Грачаници наставила обиласком породице Славковић који су добили тројке а ниједан од супружника нема стално запослење.

Иван Миљковић

Повезани чланци

Back to top button