Slađana Marković Stojanović u Gračanici: Ukoliko ima volje ima i načina!

Domovi zdravlja Lipljan, Kosovo Polje i Priština, kao pomoć Vlade Republike Srbije i Kancelarije za KiM, dobiće nova sanitetska vozila, najavila je danas u Gračanici pomoćnica direktora Kancelarije za KiM za zdravstvo i socijalnu zaštitu Slađana Marković Stojanović.

Marković Stojanović sastala se danas pre podne sa direktorima pet zdravstvenih ustanova na centralnom Kosovu, sa kojim je razgovarala o problemima i mogućnostima unapređenja zdravstvene zaštite.

Sa direktorom KBC Priština – Gračanica i direktorima Domova zdravlja Obilić, Priština, Lipljan i Gračanica, službenica Kancelarije za KiM sumirala je rezultate zaštite povodom koronavirusa i interesovala se za predloge unapređenja zdravstvene zaštite na ovom području.

„Interes lokalne sredine i interes Vlade Republike Srbije jeste da svaki građanin dobije adekvatnu i pravovremenu zdravstvenu zaštitu. Očekujem da će zdravstvene ustanove i zaposleni preuzeti svu svoju odgovornost u smislu zaštite zdravlja stanovništava“, rekla je Marković Stojanović.

Naglasila je da je sa direktorom KBC Priština – Gračanica i lokalnim predstavnicima vlasti razgovarala o izgradnji objekta nove bolnice za koju je, kako je rekla, u pripremi izrada projektne dokumentacije.

„Više neće biti malih bolnica na više lokacija, koje liče na nekakve male priručne ratne bolnice, već jedan ozbiljan klinički centar kakav ovo područje zaslužuje. Dom zdravlja u Kosovu Polju neće više imati iznajmljenu zgradu, koja je neprilagođena nego će u sklopu višenamenske zgrade imati svoj Dom zdravlja“, rekla je Marković Stojanović.  

Naglasila je da je svaki problem rešiv, jer ukoliko ima volje ima i načina.

Marković Stojanović je posetu Gračanici nastavila obilaskom porodice Slavković koji su dobili trojke a nijedan od supružnika nema stalno zaposlenje.

Ivan Miljković

Povezani članci

Back to top button