СНФ: У Косовској Митровици договорено заједничко деловање српских политичких представника и удружења

Стање на Косову и Метохији је аларамантно и  захтева хитно окупљање свих политичких фактора мећу косовско-метохијским Србима како би се преузела одговорност за даље
процесе
, закључено је после радног састанка који је на позив председника СНФ Момчила Трајковића одржан са предстаницима српских политичких странака и удружења у Косовској Митровици.

Како је наведено у саопштењу, договорено је да се активности усмере према свим факторима који носе одговорност за актуелну ситуацију на Косову и Метохији: властима Републике Србије, приштинским властима и међународној заједници.

Састанку су присуствовали Момчило Трајковић, председник СНФ и члан председништва СНВ, Александар Арсенијевић, председник Српске демократије (СД), Милија Бишевац, председник Српске народне странке (СНП), Јовица Николић из Народни покрет Срба са КиМ „Отаџбина“, Марко Јакшић, политички активиста, Валентина Ђерковић (СД), Стефан Вељковић (СД), Дејан Недељковић, политички активисата, Стефан Вељковић, политички активиста, Славиша Бишевац (СНП), Ђорђе Добрић (СНП) и Александар Стојановић, политички активиста.

Договорено је да се посебни напори усмере ка интелектуалној елити (пре свега Универзитету), невладином сектору и Српској православној цркви, уз закључак да се што пре упути молба владики Теодосију да закаже разговор како би се постигао договор око што скоријег одржавања Црквено-народног сабора.

Уз поштовање политичког плурализма, договорено је да се наставе овакви састанци који треба да доведу до укрупњавања националних и политичких снага како би се консолидовало лидесрство и преузела одговорност и охрабрио српски народ да у овим најтежим тренуцима издржи милитантне ударе Куртијеве власт.

На састанак су позвани председник и потпредседник Српске листе, др Златан Елек и др Драгиша Миловић, али се позиву нису одазвали.

Повезани чланци

Back to top button