SNF: U Kosovskoj Mitrovici dogovoreno zajedničko delovanje srpskih političkih predstavnika i udruženja

Stanje na Kosovu i Metohiji je alaramantno i  zahteva hitno okupljanje svih političkih faktora meću kosovsko-metohijskim Srbima kako bi se preuzela odgovornost za dalje
procese
, zaključeno je posle radnog sastanka koji je na poziv predsednika SNF Momčila Trajkovića održan sa predstanicima srpskih političkih stranaka i udruženja u Kosovskoj Mitrovici.

Kako je navedeno u saopštenju, dogovoreno je da se aktivnosti usmere prema svim faktorima koji nose odgovornost za aktuelnu situaciju na Kosovu i Metohiji: vlastima Republike Srbije, prištinskim vlastima i međunarodnoj zajednici.

Sastanku su prisustvovali Momčilo Trajković, predsednik SNF i član predsedništva SNV, Aleksandar Arsenijević, predsednik Srpske demokratije (SD), Milija Biševac, predsednik Srpske narodne stranke (SNP), Jovica Nikolić iz Narodni pokret Srba sa KiM „Otadžbina“, Marko Jakšić, politički aktivista, Valentina Đerković (SD), Stefan Veljković (SD), Dejan Nedeljković, politički aktivisata, Stefan Veljković, politički aktivista, Slaviša Biševac (SNP), Đorđe Dobrić (SNP) i Aleksandar Stojanović, politički aktivista.

Dogovoreno je da se posebni napori usmere ka intelektualnoj eliti (pre svega Univerzitetu), nevladinom sektoru i Srpskoj pravoslavnoj crkvi, uz zaključak da se što pre uputi molba vladiki Teodosiju da zakaže razgovor kako bi se postigao dogovor oko što skorijeg održavanja Crkveno-narodnog sabora.

Uz poštovanje političkog pluralizma, dogovoreno je da se nastave ovakvi sastanci koji treba da dovedu do ukrupnjavanja nacionalnih i političkih snaga kako bi se konsolidovalo lidesrstvo i preuzela odgovornost i ohrabrio srpski narod da u ovim najtežim trenucima izdrži militantne udare Kurtijeve vlast.

Na sastanak su pozvani predsednik i potpredsednik Srpske liste, dr Zlatan Elek i dr Dragiša Milović, ali se pozivu nisu odazvali.

Povezani članci

Back to top button