Срби за Србе праве кућу породици Тасић из Горњег Мочара

Хуманитарна организација Срби за Србе гради кућу седмочланој породици Тасић из села Горње Мочаре код Косовске Каменице.

Након што су двојица локалних пароха освештала земљиште на коме ће се градити кућа, прослављени српски кошаркашки репрезентативац Марко Кешељ је положио камен темељац.

Породица Тасић има пет девојчица. Најстарија Бојана има 12 година, Анђела је три године млађа, Тамара има седам, Милица пет и најмлађој Јовану је свега три месеца.  

„Под благословом Његовог Преосвештенства Епископа рашко-призренског Теодосија окупили смо се данас како би положили камен темељац за изградњу куће још једној многочланој породици на Косову и Метохији“  – рекао је председник Хуманитарне организације Срби за Србе Игор Рашула.

Породица Тасић живи од пољопривреде, социјалне помоћи и дечијих додатака. Како су рекли, овде им је лепо и не би хтели да иду са Косова и Метохије па им је нова кућа највећи подстицај да наставе живот на свом вековном огњишту.

Хуманитарна организација Срби за Србе већ 15 година пружа помоћ за социјално угрожене породице широм Балкана, током којих је прикупила 5 милиона евра донација и са њима обезбедила вредну материјалну помоћ за више од 2.600 породица, 13.500 деце, као и помоћ за више десетина пројеката који су за циљ имали помоћ читавим заједницама.

Упркос ситуацији која је узрокована пандемијом вируса Ковид 19, одлучено је да се не прекида континуитет у организовању донаторских вечери.

Поштујући прописане мере, друго по реду, овога пута онлајн донаторско вече, одржаће се 7. септембра од 19 часова на Јутјуб каналу организације Срби за Србе, где ће гледаоци имати прилику да уживају у пригодном програму који је припремљен.

Уједно, сви које желе моћи ће да путем слања СМС порука на број 7763 учествују у прикупљању 30.000 евра колико је неопходно за изградњу и опремање нове куће за породицу Тасић из Горњег Мочара.

Извор
Срби за Србе

Повезани чланци

Back to top button