Srbi za Srbe prave kuću porodici Tasić iz Gornjeg Močara

Humanitarna organizacija Srbi za Srbe gradi kuću sedmočlanoj porodici Tasić iz sela Gornje Močare kod Kosovske Kamenice.

Nakon što su dvojica lokalnih paroha osveštala zemljište na kome će se graditi kuća, proslavljeni srpski košarkaški reprezentativac Marko Kešelj je položio kamen temeljac.

Porodica Tasić ima pet devojčica. Najstarija Bojana ima 12 godina, Anđela je tri godine mlađa, Tamara ima sedam, Milica pet i najmlađoj Jovanu je svega tri meseca.  

„Pod blagoslovom Njegovog Preosveštenstva Episkopa raško-prizrenskog Teodosija okupili smo se danas kako bi položili kamen temeljac za izgradnju kuće još jednoj mnogočlanoj porodici na Kosovu i Metohiji“  – rekao je predsednik Humanitarne organizacije Srbi za Srbe Igor Rašula.

Porodica Tasić živi od poljoprivrede, socijalne pomoći i dečijih dodataka. Kako su rekli, ovde im je lepo i ne bi hteli da idu sa Kosova i Metohije pa im je nova kuća najveći podsticaj da nastave život na svom vekovnom ognjištu.

Humanitarna organizacija Srbi za Srbe već 15 godina pruža pomoć za socijalno ugrožene porodice širom Balkana, tokom kojih je prikupila 5 miliona evra donacija i sa njima obezbedila vrednu materijalnu pomoć za više od 2.600 porodica, 13.500 dece, kao i pomoć za više desetina projekata koji su za cilj imali pomoć čitavim zajednicama.

Uprkos situaciji koja je uzrokovana pandemijom virusa Kovid 19, odlučeno je da se ne prekida kontinuitet u organizovanju donatorskih večeri.

Poštujući propisane mere, drugo po redu, ovoga puta onlajn donatorsko veče, održaće se 7. septembra od 19 časova na Jutjub kanalu organizacije Srbi za Srbe, gde će gledaoci imati priliku da uživaju u prigodnom programu koji je pripremljen.

Ujedno, svi koje žele moći će da putem slanja SMS poruka na broj 7763 učestvuju u prikupljanju 30.000 evra koliko je neophodno za izgradnju i opremanje nove kuće za porodicu Tasić iz Gornjeg Močara.

Izvor
Srbi za Srbe

Povezani članci

Back to top button