Србин који је пошао на сахрану Недељковићу извучен из колоне и ухапшен

Србин Лазар Јанићијевић из Звечана ухапшен је данас на Јарињу од стране косовске полиције док је са породицом, пријатељима и сународницима кренуо на сахрану трагично страдалог Стефана Недељковића у Врњачкој Бањи.

Канцеларија за Косово и Метохију саопштила је да „овај нечовечни и нецивилизацијски чин показује сву антисрпску природу и право лице режима Аљбина Kуртија и Приштине којима ништа није свето, па и тренутак највеће туге и жалости Срба користе за угњетавање и обрачун са нашим народом“.

„Србима се на Kосову и Метохији руше и скрнаве гробови, а сада се Срби хапсе у тренутку када на вечни починак испраћају свог сународника, што је незабележено било где у свету, али ће и на ову тортуру међунадодна заједница остати нема“, наводи се у саопштењу Канцеларије за КиМ.

Лазар је без разлога изведен из аутомобила, у коме се налазио и приведен је на прелазу Јариње, док је остала колона Срба која је кренула на сахрану наставила пут Врњачке Бање.

Kанцеларија за Kосово и Метохију саопштава да је обезбедила адвоката који покушава да утврди све околности његовог хапшења.

„Тренутак који је Приштина изабрала за привођење Лазара Ј. показује директну и срачунату намеру Kуртија и његових екстремиста да Србима загорчају живот, да их хапшењима, лажним оптужницама, пребијањима, вређањима по националној основи натерају да напусте своја вековна огњишта и север Kосова и Метохије етнички очисте од Срба“, наглашава се у саопштењу.

Додаје се за то време међународна заједница ћути и немо посматра иживљавање и прогон Срба, невољна да уразуми Kуртија и спречи га да запали буре барута на овим просторима.

Повезани чланци

Back to top button