Srbin koji je pošao na sahranu Nedeljkoviću izvučen iz kolone i uhapšen

Srbin Lazar Janićijević iz Zvečana uhapšen je danas na Jarinju od strane kosovske policije dok je sa porodicom, prijateljima i sunarodnicima krenuo na sahranu tragično stradalog Stefana Nedeljkovića u Vrnjačkoj Banji.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je da „ovaj nečovečni i necivilizacijski čin pokazuje svu antisrpsku prirodu i pravo lice režima Aljbina Kurtija i Prištine kojima ništa nije sveto, pa i trenutak najveće tuge i žalosti Srba koriste za ugnjetavanje i obračun sa našim narodom“.

„Srbima se na Kosovu i Metohiji ruše i skrnave grobovi, a sada se Srbi hapse u trenutku kada na večni počinak ispraćaju svog sunarodnika, što je nezabeleženo bilo gde u svetu, ali će i na ovu torturu međunadodna zajednica ostati nema“, navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.

Lazar je bez razloga izveden iz automobila, u kome se nalazio i priveden je na prelazu Jarinje, dok je ostala kolona Srba koja je krenula na sahranu nastavila put Vrnjačke Banje.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštava da je obezbedila advokata koji pokušava da utvrdi sve okolnosti njegovog hapšenja.

„Trenutak koji je Priština izabrala za privođenje Lazara J. pokazuje direktnu i sračunatu nameru Kurtija i njegovih ekstremista da Srbima zagorčaju život, da ih hapšenjima, lažnim optužnicama, prebijanjima, vređanjima po nacionalnoj osnovi nateraju da napuste svoja vekovna ognjišta i sever Kosova i Metohije etnički očiste od Srba“, naglašava se u saopštenju.

Dodaje se za to vreme međunarodna zajednica ćuti i nemo posmatra iživljavanje i progon Srba, nevoljna da urazumi Kurtija i spreči ga da zapali bure baruta na ovim prostorima.

Povezani članci

Back to top button