Србин осуђен за ратни злочин иако је оштећена рекла да оптуженог не познаје

Светомир Бачевић из Белог Поља код Пећи, осуђен је данас у Основном суду у Приштини на пет година затвора због наводно почињеног ратног залочина 1998. године на Косову и Метохији.

Судија је у пресуди навела да се Бачевић проглашава кривим због учешћа у отмици и малтретирању Хатиџе Кадрију 1998. године, а по пријави Самија Чекуа.

Бранилац Светомира Бачевића адвокат Дејан Васић рекао је након пресуде да се ради о још једној од пресуда без основа.

“И поред тога што је оштећена Хатиџе Кадрију пред судским већем рекла да Светомир Бачевић није лице које ју је узело од куће, те да тог човека уопште не познаје, након ове осуђујуће пресуде стварно немам ништа више што би могао да кажем за суђење Србима по оптужбама за ратне злочине на Косову”, рекао је Васић.

Светомир Бачевић ухапшен је крајем 2020. године у згради општине Пећ, на Косову и Метохији, под изговором да је одговоран за наводни ратни злочин.

Бачевић је расељена особа и живи у Горњем Милановцу. У децембру 202.0 отушао је у Пећ како би извадио лична документа. Приведен је у полицијску станицу и након обављеног информативног разговора пребачен у Приштину, у притвор.

Повезани чланци

Back to top button