Srbin osuđen za ratni zločin iako je oštećena rekla da optuženog ne poznaje

Svetomir Bačević iz Belog Polja kod Peći, osuđen je danas u Osnovnom sudu u Prištini na pet godina zatvora zbog navodno počinjenog ratnog zaločina 1998. godine na Kosovu i Metohiji.

Sudija je u presudi navela da se Bačević proglašava krivim zbog učešća u otmici i maltretiranju Hatidže Kadriju 1998. godine, a po prijavi Samija Čekua.

Branilac Svetomira Bačevića advokat Dejan Vasić rekao je nakon presude da se radi o još jednoj od presuda bez osnova.

“I pored toga što je oštećena Hatidže Kadriju pred sudskim većem rekla da Svetomir Bačević nije lice koje ju je uzelo od kuće, te da tog čoveka uopšte ne poznaje, nakon ove osuđujuće presude stvarno nemam ništa više što bi mogao da kažem za suđenje Srbima po optužbama za ratne zločine na Kosovu”, rekao je Vasić.

Svetomir Bačević uhapšen je krajem 2020. godine u zgradi opštine Peć, na Kosovu i Metohiji, pod izgovorom da je odgovoran za navodni ratni zločin.

Bačević je raseljena osoba i živi u Gornjem Milanovcu. U decembru 202.0 otušao je u Peć kako bi izvadio lična dokumenta. Priveden je u policijsku stanicu i nakon obavljenog informativnog razgovora prebačen u Prištinu, u pritvor.

Povezani članci

Back to top button