Свечља: Београд користи Косово да изазове тензије у региону

Министар унутрашњих послова привремених приштинских институција Џељаљ Свечља изјавио је да је ситуација на северу и даље крхка, јер Београд има изузетно деструктиван приступ према такозваном Косову, пише Њуз 24, преноси „Косово онлајн“.

Свечља је рекао да су „Вучић и његова влада искористили територију ‘Косова’ да изазову тензије широм региона, али и шире“.

„Ситуација у четири општине на северу Косова тренутно је мирна, али крхка. Крхка због тензија с времена на време, али и због деструктивног односа Београда према Косову, према овом простору, али и према нашим грађанима српске националности. Београд, конкретно Вучић и његова влада, у зависности од своје унутрашње политике искористили су косовске Србе, искористили ову територију да изазову тензије не само за Републику Косово, већ и у региону и шире, желећи да уцени прво Косово, али и међународну заједницу“, рекао је Свечља.

Одлуку о укидању динара он је оценио као „нормалну за земљу која тежи да буде део Европске уније“.

„Морамо бити нормална, независна и суверена држава. Не тежимо ничему другом осим да будемо демократска земља, у којој владају ред и закон. Одлука о динару, или претходне одлуке о таблицама, о струји, то су више него нормалне одлуке земље која претендује да буде део ЕУ и НАТО“, закључио је Свечља за „Њуз 24“.

(Репортери)

Повезани чланци

Back to top button