Svečlja: Beograd koristi Kosovo da izazove tenzije u regionu

Ministar unutrašnjih poslova privremenih prištinskih institucija Dželjalj Svečlja izjavio je da je situacija na severu i dalje krhka, jer Beograd ima izuzetno destruktivan pristup prema takozvanom Kosovu, piše Njuz 24, prenosi „Kosovo onlajn“.

Svečlja je rekao da su „Vučić i njegova vlada iskoristili teritoriju ‘Kosova’ da izazovu tenzije širom regiona, ali i šire“.

„Situacija u četiri opštine na severu Kosova trenutno je mirna, ali krhka. Krhka zbog tenzija s vremena na vreme, ali i zbog destruktivnog odnosa Beograda prema Kosovu, prema ovom prostoru, ali i prema našim građanima srpske nacionalnosti. Beograd, konkretno Vučić i njegova vlada, u zavisnosti od svoje unutrašnje politike iskoristili su kosovske Srbe, iskoristili ovu teritoriju da izazovu tenzije ne samo za Republiku Kosovo, već i u regionu i šire, želeći da uceni prvo Kosovo, ali i međunarodnu zajednicu“, rekao je Svečlja.

Odluku o ukidanju dinara on je ocenio kao „normalnu za zemlju koja teži da bude deo Evropske unije“.

„Moramo biti normalna, nezavisna i suverena država. Ne težimo ničemu drugom osim da budemo demokratska zemlja, u kojoj vladaju red i zakon. Odluka o dinaru, ili prethodne odluke o tablicama, o struji, to su više nego normalne odluke zemlje koja pretenduje da bude deo EU i NATO“, zaključio je Svečlja za „Njuz 24“.

(Reporteri)

Povezani članci

Back to top button