Теодора Димитријевић из Грачанице, представница општине Приштина за избор Косовке девојке

Теодора Димитријевић из Грачанице, ученица Медицинске школе изабрана је синоћ за најлепшу која ће на финалној вечери „Избор Косовке девојке“ представљати општину Приштина.

Избор за најлепшу девојку са централног дела Косова обављен је у Дому Културе у Лепљем Селу. Лепотом традиционалне ношње и изгледом, Теодори су парирале Анастасија Мирић, која је изабрана за прву пратиљу и Катарина Петковић, која је гласовима жирија освојила место друге пратиље.

„Пресрећна сам због избора. Искрено, све су девојке биле лепе на свој начин. Конкуренција је била јака, ја сам потајно прижељкивала да будем нека од пратиља, нисам очекивала прво место и ово је велико изненађење за мене“, рекла је Теодора за Ризнницу.нет.

Жири у саставу: директор Гимназије Дејан Денић , директор ОШ „Миладин Митић“ у Лапљем Селу Љубиша Караџић и Снежана Алексић, испред Дома културе „Грачаница“ ниси умали лак задатак али су на крају ипак одлучили да титулу најлепше понесе Теодора  Димитријевић из Грачанице.

Финални избор Косовке девојке, која ће песнику витезу на манифестацији „Видовданско песничко бденије 2020.“ уручити кондир Косовке девојке, биће одржана 26. јуна у порти манастира Грачаница.

Избори за Косовку девојку истовремено се одржавају и у другим српским срединама.

И.М.  

Повезани чланци

Back to top button