Teodora Dimitrijević iz Gračanice, predstavnica opštine Priština za izbor Kosovke devojke

Teodora Dimitrijević iz Gračanice, učenica Medicinske škole izabrana je sinoć za najlepšu koja će na finalnoj večeri „Izbor Kosovke devojke“ predstavljati opštinu Priština.

Izbor za najlepšu devojku sa centralnog dela Kosova obavljen je u Domu Kulture u Lepljem Selu. Lepotom tradicionalne nošnje i izgledom, Teodori su parirale Anastasija Mirić, koja je izabrana za prvu pratilju i Katarina Petković, koja je glasovima žirija osvojila mesto druge pratilje.

„Presrećna sam zbog izbora. Iskreno, sve su devojke bile lepe na svoj način. Konkurencija je bila jaka, ja sam potajno priželjkivala da budem neka od pratilja, nisam očekivala prvo mesto i ovo je veliko iznenađenje za mene“, rekla je Teodora za Riznnicu.net.

Žiri u sastavu: direktor Gimnazije Dejan Denić , direktor OŠ „Miladin Mitić“ u Lapljem Selu Ljubiša Karadžić i Snežana Aleksić, ispred Doma kulture „Gračanica“ nisi umali lak zadatak ali su na kraju ipak odlučili da titulu najlepše ponese Teodora  Dimitrijević iz Gračanice.

Finalni izbor Kosovke devojke, koja će pesniku vitezu na manifestaciji „Vidovdansko pesničko bdenije 2020.“ uručiti kondir Kosovke devojke, biće održana 26. juna u porti manastira Gračanica.

Izbori za Kosovku devojku istovremeno se održavaju i u drugim srpskim sredinama.

I.M.  

Povezani članci

Back to top button