Трајковић: Радови на уређењу речног корита и наредне године

Радови на бетонирању корита реке Грачанке, у зависности од буџетских средстава, биће настављени и наредне године, потврдио је за портал Ризница.нет директор Јавних служби општине Грачаница Владица Трајковић.

„У односу на средства која смо имали на располагању уређено је чишћење речног корита у дели од малог моста у улици Косовке девојке до великог моста у улици Цара Лазара. Чишћење је било неопходно како би се спречило даље сакупљање муља у овом делу речног тока. У зависности од буџетских средстава, с којима ћемо располагати наредне године, а знате да су издвајања за буџет преполовљена због бојкота пописа 2011. године, настојаћемо да и у осталим насељима наше општине, наредне године обезбедимо уређење речног корита“, рекао је Трајковић.

Нагласио је да је бетонирање речног корита у Лапљем Селу у непосредној близини средњошколског центра завршено, како је и било у плану.

Решени проблеми са канализацијом

На седници Одбора за јавне службе Трајковић је рекао да су проблеми са канализационом мрежом у већини места санирани, преноси општинска информативна служба.  

Одељење јавних служби углавном је интервенисало у случајевима где Водовод није могао да реши проблем.

„Због проширења појединих насеља мењане су цеви и санирана мрежа од шахте до шахте. Тако је у Грачаници решен проблем са изливањем канализације у насељу Падалиште, санирана мрежа од стамбених зграда до јаловине, као и зачепљење у ромској махали. Решен је проблем и у Лапљем Селу између школе и обданишта, као и код стамбених зграда. Између Горње и Доње Гуштерице решен је проблем са таложницом која није функцонисала, као и изливање у близини Дома здравља. У Радеву су замењене цеви код спортског поигона и у још две улице, а у Преоцу код амбуланте и још једном месту“, објаснио је Трајковић.

У већини случајева проблеми са зачепљењима на канализационој мрежи настају због неодговорних грађана образложио је Трајковић.

„Апелујем на грађане да не бацају отпад и смеће, јер тако проблем праве себи“!

На седници Одбора за јавне службе било је речи и о стању речних корита. Трајковић је рекао да су очишћена места која су представљала опасност од изливања. Како је објаснио, део речног корита сређен је у Грачаници, Лапљем Селу, Добротину и Ливађу, а у плану је чишћење корита у Сушици и Гуштерици.

Директор јавних служби истакао је да ће се на основу дугорочног уговора решавати постојећи проблеми са канализационом мрежом и додао да ће се испланирати изгадња недостајуће мреже.

И.М.

Повезани чланци

Back to top button