Васић: Слађану Трајковићу достављени лекови

Адвокат Дејан Васић који заступа ухапшеног Слађана Трајковића потврдио је да се видео са њим и да му је доставио лекове. Додао је да се очекује да ће Основни суд у Приштини после подне донети одлуку о даљим мерама те да му детаљи оптужнице још нису познати.

Васић каже да се Трајковић који се налази у притвору у Приштини не осећа најбоље. Косовска полиција се о хапшењу Слађана Трајковића огласила у редовном извештају не наводећи ближе детаље осим да је у општини Вучитрн ухапшен Србин.

Хапшење Слађана Трајковића који је са групом српских колега иступио из редова кососке полиције догодило се синоћ. Његова сурпуга наводи да не зна где је и када он ухапшен. Последњи пут се видела с њим јуче у 18 часова када је кренуо у трговину. Трајковић болује од дијабетеса и има теже оштећење јетре због чега мора да узима терапију, наводи његова супруга Сузана.

Вест о још једном хапшењу бившег косовског полицајца Слађана Трајковића узнемирла је  Србе са севера Косова који већ седми дан дежурају крај барикада. Њихови захтеви су да се ухапшени Дејан Патнић и Миљан Аџић ослободе а припадници специјалне полиције повуку са севера Косова.  

„Ово неосновано хапшење је још један корак ка дестабилизацији прилика и део плана Аљбина Куртија да настави са репресијом и прогоном Срба са својих огњишта, саопштила је Српска листа.

(Радио Београд)

Повезани чланци

Back to top button