Вучић објавио: Нови сој коронавируса стигао у Србију

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да је британски сој корона вируса „стигао у Србију“, о чему га је обавестио министар здравља Златибор Лончар, јављају београдски медији.

Путница из Лонодна, која је била негативна на ПЦР тесту, донела је тај сој, њен супруг је имао тешке симптоме, рекао је Вучић за ТВ Прва и додао да су испратили све контакте те жене и покушали да их изолују.

Подсетимо, члан кризног штаба Бранислав Тиодоровић изјавио је јутрос на РТС да се треба вакцинисати што пре, било којом вакцином јер су све ефикасне и за нови сој корона вируса.

Тиодоровић је додао да је нови сој вируса озбиљан и да кризни штаб прати ситуацију пошто се он већ појавио у Румунији, Мађарској, Словенији…

Према његовим речима, само британска истраживања кажу да је нови вирус смртоноснији, док остале европске земље наводе да се нови вирус брже шири, али да није јачи.

Премијер Велике Британије Борис Джонсон изјавио је да је нови сој корона вируса, који је регистрован у Уједињеном Краљевству, довео до огромног повећања броја хоспитализованих пацијената, а прве анализе указују и да је смртоноснији од оног који је раније био доминантан.

(извр: ТВ Прва, Данас)

Повезани чланци

Back to top button