Вучић: Србија неће признати независност Косова

Председник Србије Александар Вучић у јавном обраћању изјавио је да Србија не признаје и неће признати независност Косова.

Вучић указује да Аљбин Курти не жели да спроведе ниједан споразум, а Србија жели да проведе оно што је рекла. “Србија ће да спроведе све оно што смо рекли, дакле, на пристојан начин, на коректан начин, али ћемо такође да чекамо формирање Заједнице српских општина“, додаје председник.

“Што се тиче различитих ствари које смо већ урадили, од личних карата до таблица, до свега другог, дакле, на различите начине, увек смо се трудили да постигнемо компромис. Трудићемо се и у будућности. И увек смо говорили да смо за отворени Балкан, да немамо никакав проблем са тим, али да ћемо увек да поставимо такозване дисклејмере, који ће јасно да ставе до знања свакоме да Србија не признаје независност Косова. Поновићу, да Србија не признаје независност Косова и неће признати независност Косова“, поручио је Вучић.

Породице Срба погинулих у Бањској још нису добили налазе обдукције“

Вучић је, говорећи о Косову и Метохији, истакао да породице Срба погинулих у Бањској још нису добили налазе обдукције и да их Приштина крије.

„Приштина и даље крије налазе обдукције Стефана Недељковића, Игора Миленковића, Бојана Мијаиловића. Безброј пута смо их молили”, истакао је Вучић.

„За нас су то људи. И док је света и века, тражићемо да се испита како су и зашто хладнокрвно побијени“, поручио је председник.

Вучић: Следеће године посветићемо пажњу двема областима

Председник Александар Вучић рекао је да ће следеће године посветити пажњу двема областима – образовању и здравству.

“Уложићемо много више него икада до сада, посебно у школство и науку“, додаје Вучић.

У здравству ће бити, истакао је, морати да буде уложено више у људе.

“Мораћемо још много да радимо и посебно да улажемо у људе. Посебно да улажемо у оне који су, рецимо, током ковида били спремни да ризикују своје животе, а нису добили посао, ти људи ће да добију посао. И не само они, већ и много других људи. Ми морамо да покажемо бригу према људима“, истакао је Вучић.

„МУП утврдио да ниједан од 496 позива за гласање није био фантомски“

Вучић је рекао да је МУП прегледао све позиве за гласање које је РИК проследио, након приговора листе Србија против насиља, и истакао да је утврђено да је свих 496 позива упућено људима који су уредно уписани у бирачки списак.

„Свих 496 позива су постојећи људи уредно уписани у бирачки списак, ниједан човек није фантомски бирач“, рекао је Вучић.

Истиче да је 487 њих много раније било уписано на истом бирачком месту.

“Најмање 4 године раније, свега 9 њих је уписано од 2022. године, од тога 6 њих су у Београду мењали пребивалиште“, рекао је Вучић.

Повезани чланци

Back to top button