Због празника поново гужве на прелазима, највише се чека на Белој Земљи

На већини административних прелаза овог викенда су поново гужве и непрегледне колоне возила јер се велики број Албанаца из иностранства враћа на Косово, како би искористио одмор поводом Божићних и новогодишње празнике.

Како преносе приштински медији за улазак на Косово чека се на готово свим прелазима. Највећа гужва је на административном прелазу Бела Земља – Кончуљ где се на улаз на Косово чека до три сата. Албанци који долазе из земаља Западне Европе сада користе нови ауто – пут, крак Коридора 10. од Хоргоша до Прешева кроз грделичку клисуру, за бржи долазак на Косово, па отуда и велике колоне на прелазу „Бела земља“.

Некада најоптерећенији прелаз „Мердаре“ сада је знатно релаксиранији и овде се за улазак на Косово чека 15 – 20 минута.

Велика гужва била је синоћ и на административном прелазу Јариње где се такође чекало у колони па је већина путника преоријентисала на прелаз Брњак.

Приштински медији преносе да веб апликација о стању на прелазима на Косову коју ажурира косовско Министарство унутрашњих послова извесно време није у функцији, тако да је путницима тешко да се информишу о стању на прелазима пре поласка на пут.  

И.М.

Повезани чланци

Back to top button