Zbog praznika ponovo gužve na prelazima, najviše se čeka na Beloj Zemlji

Na većini administrativnih prelaza ovog vikenda su ponovo gužve i nepregledne kolone vozila jer se veliki broj Albanaca iz inostranstva vraća na Kosovo, kako bi iskoristio odmor povodom Božićnih i novogodišnje praznike.

Kako prenose prištinski mediji za ulazak na Kosovo čeka se na gotovo svim prelazima. Najveća gužva je na administrativnom prelazu Bela Zemlja – Končulj gde se na ulaz na Kosovo čeka do tri sata. Albanci koji dolaze iz zemalja Zapadne Evrope sada koriste novi auto – put, krak Koridora 10. od Horgoša do Preševa kroz grdeličku klisuru, za brži dolazak na Kosovo, pa otuda i velike kolone na prelazu „Bela zemlja“.

Nekada najopterećeniji prelaz „Merdare“ sada je znatno relaksiraniji i ovde se za ulazak na Kosovo čeka 15 – 20 minuta.

Velika gužva bila je sinoć i na administrativnom prelazu Jarinje gde se takođe čekalo u koloni pa je većina putnika preorijentisala na prelaz Brnjak.

Prištinski mediji prenose da veb aplikacija o stanju na prelazima na Kosovu koju ažurira kosovsko Ministarstvo unutrašnjih poslova izvesno vreme nije u funkciji, tako da je putnicima teško da se informišu o stanju na prelazima pre polaska na put.  

I.M.

Povezani članci

Back to top button