Четири повратничка села у општини Исток добила уличну расвету

Mинистарство за заједнице и повратак и Канцеларија ЕУ на Косову су у циљу стварања бољих услова за живот у селима Осојане, Драгољевац, Добруша и Кашица у општини Исток, реализовала пројекат уличне расвете.

Пројекат постављања уличне расвете реализован је  у оквиру пете фазе програма ”Повратак и реинтеграција на Косову” а корист  имају мештани наведених села из српске, албанске, ромске, бошњачке и египћанске заједнице.

У овим селима процес повратка није завршен и зато је пројекат јавне расвете од велике важности за све мештане јер обезбеђује нормалне услове за живот и рад.

Милош Станковић, саветник министра за повратак је присуствовао техничком пријему пројекта и мештанима поновио да ће бољи живот повратника увек бити главни приоритет Министарства за заједнице и повратак и министра Далибора Јевтића лично.

Дужина уличне расвете у селу Осојане  износи 1.500, Добруши близу 200, Драгољевцу 1.200 метара, док је у селу Кашица монтирано 30 лед лампи. Рализација пројекта јавне расвете је успешно завршена у року од стране Међународне организације за миграције (ИОМ).

Повезани чланци

Back to top button