Četiri povratnička sela u opštini Istok dobila uličnu rasvetu

Ministarstvo za zajednice i povratak i Kancelarija EU na Kosovu su u cilju stvaranja boljih uslova za život u selima Osojane, Dragoljevac, Dobruša i Kašica u opštini Istok, realizovala projekat ulične rasvete.

Projekat postavljanja ulične rasvete realizovan je  u okviru pete faze programa ”Povratak i reintegracija na Kosovu” a korist  imaju meštani navedenih sela iz srpske, albanske, romske, bošnjačke i egipćanske zajednice.

U ovim selima proces povratka nije završen i zato je projekat javne rasvete od velike važnosti za sve meštane jer obezbeđuje normalne uslove za život i rad.

Miloš Stanković, savetnik ministra za povratak je prisustvovao tehničkom prijemu projekta i meštanima ponovio da će bolji život povratnika uvek biti glavni prioritet Ministarstva za zajednice i povratak i ministra Dalibora Jevtića lično.

Dužina ulične rasvete u selu Osojane  iznosi 1.500, Dobruši blizu 200, Dragoljevcu 1.200 metara, dok je u selu Kašica montirano 30 led lampi. Ralizacija projekta javne rasvete je uspešno završena u roku od strane Međunarodne organizacije za migracije (IOM).

Povezani članci

Back to top button