Грачаница: Арлов уручио стипендије за петоро деце са КиМ

Председник Одбора за помоћ Косову и Метохији из Републике Српске, Милорад Арлов, уручио је за петоро деце стипендије у висини од 100 евра које традиционално поклањају непознати донатори из Републике Српске, јавила је РТВ Грачаница.

Арлов је стипендије уручио у манастиру Грачаница.

Далибор Вуковић из Косовске Митровице, отац деветоро деце, захвалио се и подсетио да је ово леп начин спајања Републике Српске и Косова и Метохије.

Осим стипендија, председник Одбора за помоћ Косову и Метохији уручио је помоћ старици Милици Перић из Паралова код Новог Брда.

“Помоћ коју смо дали непокретној баки Милици Перић отишла је на право место. Нисам видео да неко живи у тежим условима у свом животу”, рекао је Арлов.

Пројекат “Спојимо децу са Косова и Метохије и Републике Српске” ове године је због пандемије коронавируса одложен, па ће Одбор РС покушати, ако то ситуација дозволи, да посету деце са КиМ Републици Српској, реализује 21. или 22. августа.

Директорица ОШ “Десанка Максимовић” из Косовске Каменице Јадранка Васић каже да је пројекат који спаја децу из Републике Српске и са КиМ одлично организован и укључује многе локалне институције, градове, општине, школе са комплетним наставним особљем, као и родитеље и ученике.

„Наша деца нестрпљиво чекају одлазак у РС. Ове школске године Одбор РС за помоћ Србима на КиМ дозволио је да два аутобуса крену из Косовске Каменице, што претходних година није био случај”, рекла је Васићева.

Извор
РТГ

Повезани чланци

Back to top button