Gračanica: Arlov uručio stipendije za petoro dece sa KiM

Predsednik Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji iz Republike Srpske, Milorad Arlov, uručio je za petoro dece stipendije u visini od 100 evra koje tradicionalno poklanjaju nepoznati donatori iz Republike Srpske, javila je RTV Gračanica.

Arlov je stipendije uručio u manastiru Gračanica.

Dalibor Vuković iz Kosovske Mitrovice, otac devetoro dece, zahvalio se i podsetio da je ovo lep način spajanja Republike Srpske i Kosova i Metohije.

Osim stipendija, predsednik Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji uručio je pomoć starici Milici Perić iz Paralova kod Novog Brda.

“Pomoć koju smo dali nepokretnoj baki Milici Perić otišla je na pravo mesto. Nisam video da neko živi u težim uslovima u svom životu”, rekao je Arlov.

Projekat “Spojimo decu sa Kosova i Metohije i Republike Srpske” ove godine je zbog pandemije koronavirusa odložen, pa će Odbor RS pokušati, ako to situacija dozvoli, da posetu dece sa KiM Republici Srpskoj, realizuje 21. ili 22. avgusta.

Direktorica OŠ “Desanka Maksimović” iz Kosovske Kamenice Jadranka Vasić kaže da je projekat koji spaja decu iz Republike Srpske i sa KiM odlično organizovan i uključuje mnoge lokalne institucije, gradove, opštine, škole sa kompletnim nastavnim osobljem, kao i roditelje i učenike.

„Naša deca nestrpljivo čekaju odlazak u RS. Ove školske godine Odbor RS za pomoć Srbima na KiM dozvolio je da dva autobusa krenu iz Kosovske Kamenice, što prethodnih godina nije bio slučaj”, rekla je Vasićeva.

Izvor
RTG

Povezani članci

Povezano
Close
Back to top button