Јевтић: Напад на мултиетништво, толеранцију и суживот на Косову

Министар за заједнице и повратак Далибор Јевтић најоштрије је осудио инцидент који се догодио јутрос у селу Бабин Мост код Обилића када је обијена црква Покрова Пресвете Богородице.

”Веома сам узнемирен вешћу да је Црква Покрова Пресвете Богородице јутрос обијена. Цркве и манастири су светиње којима се поносимо и управо зато најоштрије осуђујем јутрошњи инцидет”, рекао је Јевтић.

Приликом данашње посете обијеној цркви сарадници Јевтића су затекли полицијску екипу на челу са командиром и тимом ферензичара из Приштине која је обављала увиђај.

Према наводима мештана, црква Покрова Пресвете Богородице до сада је обијана у пет наврата, а сигурносне камере су овога пута забележиле две неидентификоване особе које су извршиле провалу.

”Они који пљачкају или на било који други начин оштећују верске објекте, морају знати да тиме чине огромну штету свима који се залажу за мултиетништво, толеранцију и суживот на Косову. Управо на оваквим примерима надлежне институције морају доказати своју ефикасност и показати да нико и никада неће бити изнад закона. Зато и овога пута позивам надлежне да овај инцидент расветле и обезбеде адекватну заштиту свих верских објеката на Косову”, рекао је Јевтић.

Од почетка године у Бабино Мосту се десило више инцидената у којима су мета нападача били Срби и њихова имовина.

Повезани чланци

Back to top button