Још једно признање за Аматерско позориште „Јанићије Поповић“

Алекси Симићу, младом глумцу Аматерског позоришта „Јанићије Поповић“ из Грачанице, јуче је на 62. Фестивалу аматерских позоришта Србије уручено признање за најбоље глумачко остварење у представи „Игра“, саопштено је из Дома Културе у Грачаници.

На сцени Културног центра у Кули глумци аматери из Грачанице извели су представу „Игра“. Домаћин фестивала, директор тамошњег Културног центра Каменко Бертић оценио је да су глумци аматери са Косова и Метохије оставили снажан утисак те да су уложили огроман труд у  представу. Посебно је издвојена глума Алексе Симића који је у представи играо мачора Шицка.

Фото: Дом културе „Грачаница“

„Јако сам задовољан како су се деца снашла у потпуно новим условима на много мањем простору са много мање могућности које нуди сцена у Кули, они су се фантастично снашли сви до једног а то је и публика препознала и наградила је наше младе глумце аплаузом“, рекао је редитељ представе Бошко Бошков.

Овогодишњи Фестивал аматерских позоришта Србије окупио је аматерска позоришта из Куле, Лесковца, Бечеја, Београда, Трстеника, Смедеревске Паланке, Пријепоља и Грачанице.

Повезани чланци

Back to top button