Još jedno priznanje za Amatersko pozorište „Janićije Popović“

Aleksi Simiću, mladom glumcu Amaterskog pozorišta „Janićije Popović“ iz Gračanice, juče je na 62. Festivalu amaterskih pozorišta Srbije uručeno priznanje za najbolje glumačko ostvarenje u predstavi „Igra“, saopšteno je iz Doma Kulture u Gračanici.

Na sceni Kulturnog centra u Kuli glumci amateri iz Gračanice izveli su predstavu „Igra“. Domaćin festivala, direktor tamošnjeg Kulturnog centra Kamenko Bertić ocenio je da su glumci amateri sa Kosova i Metohije ostavili snažan utisak te da su uložili ogroman trud u  predstavu. Posebno je izdvojena gluma Alekse Simića koji je u predstavi igrao mačora Šicka.

Foto: Dom kulture „Gračanica“

„Jako sam zadovoljan kako su se deca snašla u potpuno novim uslovima na mnogo manjem prostoru sa mnogo manje mogućnosti koje nudi scena u Kuli, oni su se fantastično snašli svi do jednog a to je i publika prepoznala i nagradila je naše mlade glumce aplauzom“, rekao je reditelj predstave Boško Boškov.

Ovogodišnji Festival amaterskih pozorišta Srbije okupio je amaterska pozorišta iz Kule, Leskovca, Bečeja, Beograda, Trstenika, Smederevske Palanke, Prijepolja i Gračanice.

Povezani članci

Back to top button