Канцеларија за КиМ: Нова застрашивања и хапшења нимало случајно баш на дан заседања СБ ОУН-а у Њујорку

Канцелаија за Косово и Метохију је саопштила да су у циљу изазивања нових тензија и кризе на терену, јутрос је на северу Косова и Метохије ухапшена двојица Срба, очигледно, како се подсећа, као део претњи антисрпског режима из Приштине да ће Срби да пате и плате.

„Јасно је да је по среди ново застрашивање и уношење немира међу Србе који не желе да напусте своја вековна огњишта“, наведено је у саопштењу у коме се још и додаје да је Канцеларија за Косово и Метохију одмах обезбедила адвокате ухапшеним Србима.  

Подсећа се да је прво је у Косовској Митровици ухапшен Илија Елезовић, домаћин и отац који је у тешком здравственом стању, а потом у Звечану Драган Миловић, бивши полицајац који су обојицазбог сукоба расељени и свој мир су пронашли на северу КиМ, да би данас били напрасно ухапшени.

„Све ово говори у прилог томе да тренутак њиховог привођења и новог застрашивања и прогона Срба није случајно изабран баш на дан када се одржава Генерална скупштина Уједињених нација на којој ће председник Александар Вучић бранити интересе Србије и читавој међународној заједници предочити важност поштовања међународног права и норми, али и угрожених права Срба на Косову и Метохији“, наводи се у саопштењу Канцеларије за КиМ.

Додаје се да ће о најновијој серији политички мотивисаних хапшења Канцеларија за Косово и Метохију обавестити међународне представнике и мисије који делују на простору КиМ.

„Све што приштина свакодневно ради и чини јесте у циљу изазивања нових тензија и проблема на терену, због чега не преза од бројних ескалаторних потеза којима директно прети да уруши мир на овим просторима“, закључује се на крају саопштења Канцеларије за КиМ.

Повезани чланци

Back to top button