Клина: Албанци секиром насрнули на Србина

Повратник Ђорђија Ђоровић из села Дреновчић код Клине нападнут је од двојице Албанаца секиром на свом имању, саопштило је Министарство за заједнице и повратак, чији су представници данас обишли нападнутог Србина.

Двојица Албанаца запретила су српском повратнику да ће убити и њега и пса те „да ће му одсећи главу као јагњету” уколико га поново виде у селу.

Ђоровић се после претње повукао са свог имања и привремено сместио у изнајмљену кући у Бичи. Међутим, ни то није спречило нападаче да поново уђу у двориште друге куће и прете Србину да ће га лишити живота, уколико примете да обрађује своје имање.

После поновљене претње Ђоровић је обавестио припаднике словенског контигента КФОР-а, а затим и полицију.

Представници Министарства за заједнице и повратак данас су обишли село Бича у општини Клина и разговарали са Ђоровићем. Министар Далибор Јевтић је у телефонском разговору са Ђоровићем дао пуну подршку нападнутом Србину и изразио спремност за сваки вид помоћи које министарство на чијем је челу може да пружи. Јевтић је посебно нагласио да ће институционално тражити максималну заштиту, како за нападнутог Србина из Дреновчића, тако и за све повратнике на Косову.

„Као инстутуција која се бави процесом повратка, нећемо одустати да се залажемо код надлежних институција за ред и мир на Косову, да се починиоци што пре пронађу, изведу пред лице правде и адекватно казне“, нагласио је Јевтић. 

Напад на Ђоровића је од фебрара ове године је деветнаести инцидент у којем су мете били припадници српског народа, како повратници тако и они који се нису селили са Косова.

Повезани чланци

Back to top button